Sınır aşırı ilişkilerin giderek gelişmeye başlamasıyla tercüme bürosu hizmeti sunan şirket ve markaların da sayısında hayli artma meydana geldi. Talebin fazla olmasına yönelik kurulan birbirinden farklı büroların hizmet standartları arasında da kuşkusuz farklar bulunuyor. Başarılı ve memnun edici çözümler sunma konusunda kendisini geliştiren ve yenileyen büro hizmetini seçebilmek için bazı konulara dikkat edilmesi önemlidir.
İşte tercüme bürosu seçerken dikkat edilecekler…
Birçok tercüme bürosu, elemanlarının alanında yetenekli olduğunu iddia edebilir. Ancak tercüme işlemi, normal bir çeviri hizmeti gibi asla düşünülmemesi gerekiyor. Bir dili herkes öğrenebilir; ancak dilin yapısı ve derin terminolojisini herkesin bilmesi beklemez. Dolayısıyla kurumun kadrosunda bulunan kişilerin ilgili dilin bölümünden mezun olmuş deneyim sahibi kişilerden oluşması gerekiyor.
Daha önce tercüme hizmeti almayan kişiler için doğru büronun hangisi olduğuna karar verebilmek oldukça zordur. Ancak fikir edinebilmek için referansların kontrol edilmesinde fayda olabilir. Eğer firmanın çalıştığı kurumlar saygın ve bilinir markalardan oluşuyorsa, çalışmak için herhangi bir endişeye gerek kalmaz.
Hizmet alımında memnuniyeti temin eden esasın güven olduğu aşikardır. Hizmet talep edilen kurumun mutlaka çalışma prensiplerinin olması ve bu prensiplere riayet etmesi gerekiyor. Teslim tarihi konularında aksama yaşayan veya talep edileni karşılamayan kurumların sağlayacakları hizmet profili güvensizlik yaratabilir.
Tercüme bürosundan talep edilecek hizmet öncesinde veya sonrasında iletişim kanallarının açık olması gerekiyor. Tercüme edilecek dosya veya anlaşmayla ilgili herhangi bir talebin karşı tarafa iletilmesinde yaşanacak sıkıntılar doğru bir kurumla çalışma yapılmadığının önemli bir işareti durumundadır. Dolayısıyla, seçilecek kurumun mail mi, yoksa müşteri hizmetler birimini doğrudan aramak suretiyle mi iletişime açık olduğu gibi detayların incelenmesi önem ifade ediyor.
Yeminli tercüme büroları için mutlaka yetki belgelerinin bulunması icap ediyor. Yasal zeminde çalışan kurumlarla kurulacak ilişkiler müşteri güvenliğinin temin edilmesi açısından daha emniyetlidir. Çalışılacak kurumun mutlaka kurumsal işleyişe sahip olması gerektiğini asla unutmayın.